Het is weer zover. De leerlingen maken tijdens de cultuurklassen kennis met een nieuw jaarthema, namelijk: ‘Attentionné Attractionné’. De kinderen gaan bij dit thema muzisch te werk via beeld, muziek en drama.

Dag 1:
De kinderen mochten zich inleven in indianen. Hierbij maakten de indianen kennis met verschillende muziekinstrumenten zoals: de djembé, de viool en de xylofoon. De opperhoofden mochten de instrumenten bespelen, waarbij de indianen uit volle borst meezongen.

Daarnaast werden de kinderen ondergedompeld in het thema ‘kastelen’. Er werd kennis gemaakt met de kunstenaar ‘Paul Klee’. De Zwitsere kunstschilder gaat figuratief en abstract te werk. De kinderen werden omgetoverd tot één van zijn hulpschilders. Ook zij maakten een mooi kunstwerk van een kasteel met allerlei verschillende vormen in verwerkt, zoals: driehoeken, rechthoeken, vierkanten, cirkels, …

Dag 2:

Als volleerde mimespelers veranderden we in standbeelden. We transformeerden naar heuse ridders en prinsessen. Herken je ook de gevoelens die we uitbeelden? Blij, bang, boos, verlegen, verdrietig, …

We leerden het lied van ‘De mimespeler’, dat we vol overgaven meezongen en ook passend uitbeeldden.

We werkten verder aan onze kastelen. Bij onze kastelen, die de toegang tot een pretpark zijn, mag een ridder te paard ook niet ontbreken. Neem ook maar eens een kijkje naar deze tekeningen.Dag 3:

Op woensdag ging het eerste leerjaar een dagje beeldend aan de slag. Voor het tweede leerjaar stond drama en muziek op de planning.

(L1) We maken het ook graag eens donker. Maar natuurlijk niet héél donker…. integendeel. We gebruikten wat licht en doeken, zodat wij schaduwen konden maken. We maakten uit papier heel wat ‘griezelige silhouettes’. Nadien mochten wij een toneeltje opvoeren met de’karakters’, net zoals in een echt theater.


We kijken nieuwsgierig uit naar nog 2 dagen cultuurklassen.

foto’s 1ste leerjaar

2de leerjaar

Laat een reactie achter

VANDAAG: donderdag 29 juli 2021
Snelnieuws…

Af en toe verschijnen er foto’s zonder extra bericht. Neem dus af en toe een kijkje in de fotoalbums van onze kleuter- en/of lagere school.

Voor nieuwe inschrijvingen en info kan u zich wenden tot het secretariaat . U kan steeds een afspraak maken via telefoon of via mail
( administratie@deluchtballon.be )

Het oudercomité is vanaf nu ook te volgen op facebook .
https://www.facebook.com/oudercomiteDeluchtballonTerjoden

Nieuwe berichten en/of foto’s op de site …
Als u inschrijft voor de nieuwsbrieven ( onderaan de site ) ,
bent u hiervan als eerste op de hoogte .
Neem ook eens een kijkje bij de rubriek fotoalbum kleuterschool en/of lagere school.

Recente reacties…
Ga naar activiteitenkalender…

Klik hier voor onze volledige activiteitenkalender.