Tijdens het thema kriebeldieren gingen we samen op zoek naar insecten in onze tuin en speeltuin. We vonden (naakt)slakken, lieveheersbeestjes, bijen, wespen, kevers, pissebedden, wormen en rupsen. We bestudeerden alle insecten en lieten ze daarna weer vrij in de natuur.

We kregen bezoek van een lieveheersbeestje die even in ons klasje kwam vertoeven. Samen met haar maakten we kennis met andere kriebeldiertjes zoals vlinders, rupsen, bijen, kevers,… Het lieveheersbeestje vormde ook de rode draad in heel wat muziekspelletjes tijdens ons thema.

We gingen ook voor het eerst op taaltocht met Loeloe! Elke dag kregen de kleuters een taalopdracht. Wanneer ze deze tot een goed einde brachten kregen ze een stuk van de schatkaart en een cijfer van Loeloe. De cijfers dienden om de schatkist open te maken. Jullie zullen ongetwijfeld al gehoord hebben over onze schat!

Geniet mee van ons afgelopen thema.

plaats een reactie | Tags: , | Geplaatst door | Geplaatst onder: 2de kleuterklas
Laat een reactie achter

VANDAAG: woensdag 24 juli 2024
Snelnieuws…

Af en toe verschijnen er foto’s zonder extra bericht. Neem dus af en toe een kijkje in de fotoalbums van onze kleuter- en/of lagere school.

Voor nieuwe inschrijvingen en info kan u zich wenden tot het secretariaat . U kan steeds een afspraak maken via telefoon of via mail
( administratie@deluchtballon.be )

Het oudercomité is vanaf nu ook te volgen op facebook .
https://www.facebook.com/oudercomiteDeluchtballonTerjoden

Nieuwe berichten en/of foto’s op de site …
Als u inschrijft voor de nieuwsbrieven ( onderaan de site ) ,
bent u hiervan als eerste op de hoogte .
Neem ook eens een kijkje bij de rubriek fotoalbum kleuterschool en/of lagere school.

Ga naar activiteitenkalender…

Klik hier voor onze volledige activiteitenkalender.